-----------------------------------
reset
31 Aug 2015 18:08


-----------------------------------
Salut,

Joi am facut primele observatii din apartament... varza(imi dadeam cu trepiedu' in barba). Ocularul de plastic de 20mm cam slab.

Vineri am facut primele observatii la luna la care a participat si fica mea. A fost frumos, problema era poluarea de la o lampa de strada care era foarte aproape si deranja un pic. 
Am scos telescopul departe in gradina dar tot imi bateam cu trepiedu peste falci(eq2), nu reuseam sa gasesc steaua polara, ceva nori.

Sambata am facut tot telescopul puzzle sa curat oglinzile care erau prafuite destul de tare. Curatat tot, pus la loc, incercat sa reglez cat de cat din ochi.
Dupa ce am crezut ca am reglat, mi-am dat seama ca nu prea am reusite de reglare deoarece oglinda principala NU are semn de centru  :x 
Sambata seara m-am uitat la marea luna plina 10 minute pana au venit norii... frumos Domle'

Duminica am facut rost in sfarsit de oculare de 10mm si 25mm long eye relief + 2x barlow. 
In balcon in incercarea de a testa ocularele si de a vedea daca pot sa colimez cumva fixand o stea aleasa aleator, am vazut cat de stramba e reglata oglinda secundara(se vedea spiderul stramb de tot cand dereglam focus-ul). Reglat din ochi pana lumina de pe spider si tinta s-a "centrat", apoi cand am focalizat la ochi am ramas stramb! SE VEDEA CLAR SATURN-ul  :o 
Am incercat sa fac o poza cu Bridge-ul peste dar nu am reusit... se vede acceptabil cu ocularul de 10 mm.
Barlow 2x cred ca e de jucarie. Cu ocularul 10 mm + 2x barlow nu se intelege nimic.
Incep sa inteleg cum se foloseste trepiedul, falca rezista.
Va tin la curent.