-----------------------------------
reset
05 Sep 2015 19:49


-----------------------------------
Felicitari Valy pentru cele 5000 de posturi! Interesanta idee dar nu ma incumet sa leg cu sarma ceva imprumutat de la firma.

On topic:
M-am lamurit in sfarsit ce si cum.
Am pus camera direct fara alte tampenii, cu mana si am constatat ca senzorul camerei cand e in focus, vede doar 15-20% din toata imaginea oferita de focuser. Adica, am loc sa misc camera foarte amplu stanga dreapta sus jos pe focuser(de iese de pe el de tot aproape) si obtin o imagine de o claritate foarte acceptabila avand in vedere conditiile meteo.
Cred ca imi trebuie un reductor ceva, cel putin la jumate pentru a focaliza mai multa din imaginea focuserului pe senzorul camerei. Nu imi dau seama cat ar trebui reducerul sa fie, astfel incat, toata lumina oglinzii principale sa intre direct in senzor si nu doar o mica parte.
Am facut o colimare iar din ochi, cred ca am reusit ceva mai bine, dar accidental am atins pe capat, cam 1-2mm oglinga secundara...   :x 

Mai jos stop cadre din filmarea de la ~ 18:30 camera direct pe focuser fara nici o alta sticla: Distanta 4.5 Km. Atmosfera incarcata, nori, camera reglata doar cat sa am o imagine(setari de luminozitate si saturatie aiurea, filmat cu obiectiv culorile sunt pe langa tare, nu am stat sa reglez acesti parametrii)