-----------------------------------
renegatul
07 Sep 2015 16:34

Review Zeiss EDF 7X40
-----------------------------------
Va salut, vreu sa va prezint ultima mea achzitie din talcioc la un pret nerusinat de ieftin...
Este vorba de fostul Binoclu de armata DDR , dupa informatiile mele singurul de tip Roof ,in afara de Armata canadei ce are tot roof.
Este in Carl Zeiss Jena fabricat in 1987 ( serie Gxxxx01987) multicoating, cu reglare individuala a focusului.
Imaginea generata e superba o claritate excelenta, cu ten in galben, voit de altfel ce i-mi lipseste e capacul ocular cu perechea de filtre.
Cum se vede e compet gumat se poate usor indeparta fara scule .
datele technice sunt uimitoare: 
Marire:                                7X 
Pupila de intrare:                                 40 mm 
APupila de iesire:                                5,7 mm 
Dioptrie:                       +/- 7 dpt 
Distanta  pupilara:         > 20 mm 
Latime intre pupile:         <60>Aceasta e luminata cu ajutorul unei pastile cu thorim radioactiv , in dreapta se vede un maner mic asta e intrerupatorul iluminarii
asta a fost si motivul pentru scoaterea din uz dupa reunirea germaniei...
In ocularul din stanga se afla ascuns un ecran de detectie infrarosu care se rabateaza prin invartirea ocularului stang la -7 si invartirea binoclului 90 de grade .
Functioneaza cam asa, cand nu e folosit se afla in pozitia unde se vede fereastra rosie si se incarca de la lumina solara , noapte detecteaza pana la 1500 metri surse de infrarosi, (de exemplu telecomanda mea de TV)   ;)
Binenteles imaginea e compet mata si se recunoaste iluminarea ca pe un ecran...
Parerea mea personala e ca e un binoclu fantastic de bun  rezistent cum am citit in alt forum 
"Focusul la fabricatie a fot a produce un prodis fara compromisuri egal cum arata"