-----------------------------------
renegatul
08 Sep 2015 15:19

Hensold 6x28 Vintage
-----------------------------------
Hallo, pentru ca am concediu m-am gandit sa fac cateva rewievu-ri poate le gasitiinteresante,,, sper  :wink: 
Deci e un " Henshold und Soehne" 6x28 an de fabricatie ? undeva intre cele dua mari razboaie, o serie nu pot descifra, fostul a gasit de cuvinta sa-l lacuie , fara scrupule  :twisted: 
Abia se vede inscriptia , daca tot l-a mesterit  i-am pus imbracamintea de piele (falsa) noua ca a lui probabil nu a mai reusit s-o puna sau a rupt-o...
Deci e cu focusare oculara individuala, fara tent galbui, fabricantul e Henshold Wetzlar
coatin pe obiective, usor albastrui, pe oculare se para ca nu are
Prismele cam mici, taia in exterior sus putin din cerc oculare koenig.
imaginea e bunicica nimic spectacular, unghi mare pentru 6x nimic deosebit,ca observatii de ansamblu in calea lactee merge dar 6x e pentru mine prea putin, detalii pe luna , mai nimic ,innegrirea e buna deci nu exista reflexii luminoase 
Bulleye foarte slab claritate pe mijloc buna scade rapid spre margine.
Colimare dupa atitia ani e inca perfect, deci stabil construit.
Mecanica e intradevar buna totul merge smoth, nici prea greu nici prea usor ce lipseste la al meu e in fata avea un surub de fixare a distantei interpupilare, asta nu-l mai are  se vad cele doua stifturi...
fazit-ul meu, merge pentru colectie sau la un pret de vanzare mic ( in cazul meu 5 Eu) ca binoclu de avut tot timpul la el fara frica de a avea griga sa nu se intample ceva.