-----------------------------------
Dbird
16 Sep 2015 13:08


-----------------------------------
Repostez aici si prima metoda de realizare a acestor aparatori, respectiv din tabla subtire de la cutiile de nes. Aceasta se taie foarte usor cu foarfeca si se poate lucra lejer cu ea.
" recomand sa fabricati 2 capace de tabla pentru prismele din fata. Capacele se taie dintr-o cutie de tabla de nes (tabla subitre!). Se vopsesc cu vopsea neagra mata. Deoarce inca nu am o vopsea neagra pe gustul meu recomand ca pe interiorul capacelor sa lipiti cu foarte putin lipici (sa nu strapunga hartia) o bucata de hartie. Acesta insa se va colora pe ambele fete cu un marker permanent negru de tip BIC Marking 2000. Colorati complet in mai multe straturi foita de hartie pe ambele fete pana acoperirea estse perfect uniforma. Dupa uscare , veti obtine o suprafatqa negru mat foarte buna. Apoi o aplicati in interiorul capacelului de tabla faut anterior (intre tabla si prisma binenteles). Atentie daca lipiti hartia (merge si fara sa o lipiti!) puneti extrem de putin lipici, caci daca acesta strapunge foaia pe celalta parte va da un luciu in zonele respective care nu este ok. Daca lucrati cu grija cand scoateti lamelele de blocare prisma, nu veti deregla prismele respectiv colimarea. Atentie! in unele cazuri scoaterea tuburilor se face dupa ce veti desuruba micile suruburi cu varf ascutit de blocare tuburi port obiectiv!!! "
Intre timp am gasit o vopsea "Den Braven" negru mat pe care o puteti folosi (exista si alte vopseluri compatibile fara doar si poate).
Insa aceasta metoda implica scoaterea lamelelor de prindere a prismelor ceea ce poate duce sau nu la deplasarea lor functie de grija cu care lucrati (eventual notati cu creion mina pozitia prismei inainte).
Desi mai complicata, aceasta este cea mai buna metoda, respectiv in final, identica cu cea de fabrica.