-----------------------------------
katran
19 Sep 2015 14:43


-----------------------------------
@catalin dumitru

Bun , daca e asa de simplu , de ce nu incerci sa o construiesti ? Eu tot n-am inteles cam cum ar veni 
treaba , poate o schita ar fi de mai mult folos ... Problema mea e danturarea , care trebuie facuta 
intr-un anume fel ( freza modul , axa rotativa indexabila ) , chestie la care eu nu ma pricep ... Cat 
despre melc ...ce sa zic , n-am facut niciodata asa ceva , nici n-am cutitul de strung potrivit ... 
acolo sunt niste geometrii destul de complicate ... oricum , succes . 

@nobody 

foarte interesante link-urile ... o gramada de chestii de invatat . Multumesc. 

Pe de alta parte , n-am vazut pe nimeni aici pe forum sa se incumete sa construiasca asa ceva ...
sau n-am gasit eu ...inca . Este clar ca sunt niste probleme de rezolvat , dar din ce-mi spui tu 
reiese ca in regim de amator nu este posibil ... sau este nevoie de niste resurse prea mari pentru 
a realiza ceva folosibil ... 

Eu vreau sa incerc ... totusi . Un servo plus un encoder stiu sa combin / setez / folosesc , masinile
pe care lucrez sunt construite de mine , de la zero ...asa ca partea mecanica n-o sa-mi faca 
probleme prea mari ... Cat despre electronica , un drive setat la miscrostep 64.000 plus un 
reductor 1:100 o sa ma duca destul de aproape de o rezolutie folosibila ... cel putin asa sper . 
Vom trai si vom vedea ... 

Nu sunt genul sa nu apreciez o critica constructiva , sunt suficient de inteligent sa invat din greseli 
si sa accept un sfat bine documentat , asa ca al tau . Asa ca multumesc foarte mult , apreciez. 


cheers.