-----------------------------------
jimao22
28 Sep 2015 04:29

Eclipsa totala de Luna
-----------------------------------
Cateva poze de la eclipsa din noaptea asta, facute la Costinesti, impreuna cu Vali Grigore si cu George Vanturis (CUBIX). Dupa ce se termina eclipsa, o sa pun aici si pozele facute cu DSLR-ul lui Vali in care am incercat sa facem poze la fiecare 15 minute, ca sa iasa in evidenta frumos evolutia eclipsei.
Pana acum cand scriu asta (ora 4:15), cerul s-a prezentat aproape perfect (peste 90% din el senin), cu un vant destul de taricel, care a facut imposibila depunerea umezelii pe echipamente si o temperatura ambianta mai mult decat confortabila - in jur de 20 de grade. Nu a fost asa de la inceput, toata ziua fiind o pacla destul de groasa pe cer, iar seara incepand cu nori desi, pe 2 straturi de inaltime - lucru care nu ne dadea mari sperante sa vedem ceva.
Insa sortii au tinut cu noi - cred ca Vali, in calitate de presedinte al SARM, a pus o vorba buna sa fie senin. Echipamentele sunt toate ale lui George, cele pe care le stiti deja din povestea observatorului sau. Am facut multe incercari pana sa ajungem la configuratia finala de set-up prin care sa avem si poze in care sa prindem toata luna si sa ne uitam si prin ocular. Nu e o treaba pentru care ne trebuia multa minte ci multe adaptoare, pe care nu le aveam la indemana sau nu se potriveau perfect chiar daca le aveam cu noi.