-----------------------------------
starbuck
08 Oct 2015 21:02


-----------------------------------
Ma bucur ca ai obtinut rezultate bune la observatii cu noul instrument, era de asteptat de altfel.
Legat de protectia la condens a tubului optic gasesc ca fiind foarte interesanta combinatia de materiale aplicata - Solar Tex, vopsea nitrocelulozica si lac Baufix. La oculare, oglinzi, lentile, etc ii dam cu totii in continuare in pasi de dans cu aclimatizare, dew-heater-e, ventilatoare si vin fiert. :)
Legat de Hyperion 24mm am fost aproape pe punctul sa-l cumpar ca fiind cel mai reprezentativ ca raport pret/performanta (cel putin pentru mine) din intervalul 20-25mm dar pana la urma l-am ales pe cel de 21mm tocmai pentru distorsiunile mai reduse de pe margini decat la cel de 24mm. In fine, cine vrea calitate inalta investeste intr-un Nagler, ceea ce am vazut ca ai deja.  Cat despre luneta cautatoare e suficient sa tusesti mai tare si e aburita. 
Ar fi interesant in continuare sa incerci cel putin la Luna cum se vede cu un binoviewer si de testat noi limite la comportamentul in noua configuratie a ocularelor din dotare in combinatie cu Barlow (o combinatie reusita in special pentru ocularele de 2").