-----------------------------------
Erwin
09 Oct 2015 23:24


-----------------------------------
Nu cunosc acest obiectiv însă presupun că este unul similar cu maksutov-cassegrain-ul din dotare. Verifică în primul rând care este distan&#539;a de la inelul Canon la planul focal cu obiectivul fixat pe infinit. Presupun că vei avea nevoie de o lentilă barlow înaintea diagonalei ca să lunge&#537;ti această distan&#539;ă astfel încât să po&#539;i ajunge în focus cu oculare obi&#537;nuite. Vei avea nevoie de adaptoare pe filet pentru toate piesele, nu &#537;tiu dacă găse&#537;ti gata făcute dar se pot face la strung. 

Eu la al meu am modificat pe strung flan&#537;a de ie&#537;ire &#537;i i-am făcut filet ca să potrivesc direct o diagonală cu prismă de la un SC Celestron. De asemenea, inelul de focalizare nu mai are opritor astfel încât se înfiletează mai mult &#537;i aduce mai în spate planul focal. Desigur, nu mai poate fi folosit pentru foto acum dar nici nu inten&#539;ionez, e un instrument excelent grab&go. 

Oculare de calitate, orthoscopice, plossl sau mai complexe fac casă bună cu catadioptricele dar având corector inclus merg &#537;i oculare Kelner. Eu folosesc unul de binoclu vechi cu rezultate foarte bune.