-----------------------------------
claudiu daniel
18 Oct 2015 02:10

Hyperion zoom Mark 3
-----------------------------------
Salutare . Rog pe cei care detin , sau au privit  printr-un zoom mark 3 de la baader , sa- si spuna parerea legat de performantele lui . Din ce am vazut eu rascolind pe ici pe colo e ca nu prea se incadreaza la parerea nu tocmai buna cand e vorba de ocular zoom  . Parerea generala este ca nu va da imagine de nagler , nagler nu-mi permit , dar da  aceeasi imagine precum ocularele hyperion cu focala fixa , unii zic ca mai buna , unii zic ca nu vad diferente . As vrea sa aflu si parerea celor de pe acest forum legat de acest ocular .

Treaba este ca prea mult nu pot investi in oculare , o idee ar fi explore scientific 8,8 sau 11 mm , inclin spre 8,8mm preponderent dso , pupila de iesire in jurul lui 2 mm , zona grosismentului rezolvant pe mine ma incanta cum se vede . mai am un ocular cu zoom de la o luneta terestra , este putin sub calitatea celui de 10 plossl venit cu telescopul dar imi este drag tare :)))) 

mai logic ar fi doua plossl televue , sau ortoscopice de banii alocati pentru zoom , numai ca nu imi place sa-mi bag ochiu in ocular , stiu, imagin sharp , detalii fine , si tot ce tine de teoria calitatii imaginii date de sticla putina   


telescopul care are nevoie de ocular(e) este 254/1200 mm , f... abrupt ...4,72 , hyperioanele cu focala fixa nu lucreaza prea bine pe el , naglere si alte fineturi exclus , am 1000 de lei disponibili , cand va veni urmatoarea mie nu stiu , posibil sa dureze , din cauza asta ma atrage zoom-ul. 


chipurile nici celestronurile xcel lx nu ar fi chiar rele  pe sistemul asta vitezoman 

daca este cineva care detine astfel de ocular sau a privit prin el , il rog sa spuna ce are pe suflet :) .Multumesc