-----------------------------------
claudiu daniel
18 Oct 2015 12:09


-----------------------------------
Multumesc pentru informatii !

Am telescopul de vreo 6 luni , simt ca ii trebuie ceva mai bun in zona lui 2mm pupila de iesire , in zona asta , 9-10-11mm focale la ocular, ar fi potrivit pentru majoritatea obiectelor pe cer.   Ocularul de 25mm se descurca binisor desi si el va trebui schimbat cu ceva 25-30mm si 70 grade afov , "norocul" meu este ca nu ma scoate din sarite coma , ar trebui sa o corectez , dar bugetul nu permite 

Pentru 1 mm pupila de iesire am un ocular ortoscopic de 5 mm , rar folosit din cauza atmosferei , dar superb in momentele de acalmie , "problema" este ca trebuie sa ating ocularul cu genele sa vad tot campul si am constatat ca nu prea imi place treaba asta 

Din citite stiu ca televue conduc la sisteme rapide , totusi nu as da dublu ca pret pe un tv , fata de explore scientific , devreme ce calitatea imaginii nu va fi de doua ori mai buna si oricum , din cum inteleg eu lucrurile diferentele intre doua oculare macar de aceeasi focala , din aceeasi clasa dar preturi diferite sunt mai vizibile la aperturi mari , 15 -20 si mai multi inchi , la 254 mm nu stiu daca , dupa ce ma voi uita prin es 82 grade, voi zice woooow ce diferenta cand privesc printr-un tv 82 grade. Ar trebui sa ma uit prin ele , numai ca prin zona mea nu exista , asa ca incerc sa filtrez de subiectivism tot ce gasesc pe net legat de zoom-ul din titlu