-----------------------------------
Orion
25 Oct 2015 10:27


-----------------------------------
multumesc pt. raspuns !
Legat de accesul la cer curat si nepoluat luminos, intentionez sa fac majoritatea observatiilor nocturne in afara orasului pt ca am acces la zona destul de intunecata aproape de oras. Dar vreau sa fac asta si pe munte, ajung cat pot de sus cu masina si restul la picior si acolo e intuneric total  :) Deci m-as impaca sa  car in spate pana in  pct de observatie un binoclu de   maximum 1,4 kg si un trepied de 1.5 kg. 
Cu alte cuvinte as prefera ca primul binoclu (care va fi folosit cel mai mult noaptea pe trepied), sa aiba calitati (diam. pupila, magnificare, diam. obiectiv, FOV , etc ) cat mai bune pt astronomie  chiar daca e un pic mai greu de tinut in mana pt observatii diurne. 
Nu imi voi putea permite inca un binoclu cu magnificare/ diam. obiectiv mai mare prea curand deci prefer sa merg acum pe un binoclu care e la limita superioara in categoria hand held. 
daca as stii ca pupila mea se dilata doar 5 mm atunci presupun ca nu are rost sa iau unul cu exit pupil de 7 mm. dar cum aflu cat se dilata pupila mea ? se poate afla asta? De aceea as merge din prima pe unul cu exit pupil de 7 mm.... 
pana la urma poate ma enervez, mai astept un timp si-mi iau direct binoclu astronomic cu magnificare serioasa :) Dar incerc sa-mi pastrez calmul si sa parcurg drumul pas cu pas :P
multumesc anticipat pt. sugestii.