-----------------------------------
milanpicard
03 Noi 2015 22:30


-----------------------------------
Wow, va multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi prind foarte bine!
@2sky: Da, asta e telescopul. Multumesc de informatii despre Jupiter. In dimineata asta am sa ma scol la 5.45 sa imi testez noua lentila, sper totusi sa vad macar 2 benzi pe Jupi, Pleease :) Eu am vrut sa imi iau si Barlow, dar domnul de la Starmax a zis ca nu merita, mai bine un sky filter. A zis ca la scula mea daca am 6 mm e cam cel mai bun, un barlow ar face 3 mm care e aberatie, nu am sa mai vad nimic. Si a zis ca Barlow de 190 de lei nu merita, ci unul mai bun, dar pt ala nu am bani. :( De gasit gasesc bine constelatiile, stelele, am star chart pe net, am Turn left from Orion printat. 8) O intrebare:  Barlow pt ce mi-ar fi bun, concret, pt telescopul meu? Doar sa imi faca 25 mm-ul 12.5? sau este si pt altceva?
@Dyptorden si Ovidiu: Multumesc pentru sfaturi, chiar am sa incerc in zieele urmatoare sa gasesc niste lucruri mentionate. Dypto, si pe mine ma intereseaza mult Uranus, chiar daca e mic, doar sa stiu ca l-am vazut. Nu stii, pe telescopul meu ar aparea macar ca un disc, catusi de minuscul? Pt ca altcumva cum sa stiu exact ca nu ma uit la o stea? Nu cunosc asa de bine toate stelele ca sa stiu sigur ca nah, asta nu ar trebui sa fie acolo...
@nobody: Mersi mult pt. pdf, am sa-l studiez in detalii.
Orice altceva ce imi puteti zice pentru cerul din zilele astea, ce sa incerc sa fac, cu telescopul, orice ar fi binevenit. Va multumesc tuturor!