-----------------------------------
starbuck
04 Noi 2015 11:14


-----------------------------------
Dbird, multumesc pentru descrierea experientei cu acest binoclu foarte popular (cu precizarea ca marca se numeste Celestron, nu Celeston). Vazand parerile celorlalti nu pot spune decat atat: oameni buni, va dati seama despre ce vorbiti ? Poate ca sunt multe marci si modele de binocluri pe care numai un copil prescolar poate fi convins ca sunt binocluri dar in nici un caz Celestron  SkyMaster 15x70 care este cel mai popular si cel mai bine vandut binoclu astronomic cel putin de pana acum. Faptul ca au scapat niste rebuturi pe piata sau au avut loc defecte in urma transporturilor nu inseamna ca acest model de binoclu este prost. Exista "tone" de review-uri favorabile care nu pot fi chiar asa in vant. E adevarat ca s-au mai raportat si cazuri de livrare cu binocluri decolimate dar in cazul binoclurilor acesta este un risc in general. Chiar si obiective foto de zeci de mii de dolari au fost livrate cu probleme de calibrare. Normal ca este acest binoclu este sensibil la socuri cel putin la pretul asta. Te interesezi inainte de comanda daca produsul poate fi returnat in caz de defecte si daca raspunsul este afirmativ, verifici binoclul si in caz de decolimare sau alte probleme il returnezi ! Sunt multi comercianti cel putin in Romania care ofera aceasta garantie. End of story ! Binoclul este la baza un instrument OPTIC, nu de bricolaj ! Normal ca unele modele de binocluri vin blindate pentru diverse scopuri dar probabil avea pret inzecit daca puteai sa bati cuie cu el, chiar daca nu era construit in acest scop ca mde, asa-i romanul.

Singurul motiv pentru care eu de exemplu mi-am cumparat BTC 15x70  a fost pentru ca era cam la acelasi nivel calitativ cu Celestron 15x70 si cel mai important lucru atunci pe moment cand te arde sa-ti iei un gadget, era pe stoc ! In acea perioada Celestron SkyMaster 15x70 nu era gasit pe stoc la nici un magazin de profil din tara. Ca sa vedeti si voi cat de cautat era acest binoclu, erau stocuri epuizate la trei magazine de profil iar perioada minima dintre comanda si livrare era de doua saptamani ! 
Inteleg dezamagirea in cazul unui binoclu decolimat, mi s-a intamplat si mie cu alt binoclu 10x50 si stiu cat de dificila este colimarea dar fac apel la putin discernamant si in cazul unor astfel de probleme este cazul sa va adresati comerciantilor de la care cumparati (foarte rar clientul final are contact direct cu producatorul).