-----------------------------------
Dbird
04 Noi 2015 13:02


-----------------------------------
Draga Catalin,
Nu as fi atat de violent. Da, ai dreptate ca totusi ar fi mers niste prisme mai mari si respectiv sectiuni optice mai mari. Dar in mod cert sa dorit un binoclu cat mai accesibil. El este destul de solid, si repet ideea ca mie nu mi sa parut usor decolimabil. Filetul este gros, tubul la fel, si la cuplajul port prisme - tub exista saibe metalice groase pentru paralellizarea cuplajului. Binoclul in sine este destul de solid cele doua tuburi se infileteaza foarte ok, si fac un bloc rigid as spune destul de greu deformabil. Si optica e buna. Practic isi face treaba bine, iar faptul ca o putea face mai bine sau mult mai bine este totusi o alta discutie in care in mod normal, in conditiile de piata actuale , ar fi implicat si un pret mult mai mare. 
Este un binoclu accesibil, este o achizitie de inceput de cariera a unui viitor astronom, care obisnuieste totusi ochiul cu o vizibilitate as spune corecta din punct de vedere optic. Singurele observatii, din punctul meu de vedere ar fi fost  ca mi-ar fi placut ca straturile antireflex sa fie ceva mai dense, si de ce nu distanta interpupilara putin mai mare. 
Acum ar mai fi o problema care, sincer si eu sunt putin derutat. Nu neg posibilitatea ca sa existe mai multe versiuni ale aceluias binoclu, executate diferit. Caci am intalnit unele cazuri.