-----------------------------------
Abel Cavași
28 Mar 2007 16:21


-----------------------------------
Un fenomen de autoorganizare într-un strat de fluid supus unui gradient mic de temperatură determină apariția așa-numitor "celule Benard", hexagonale. (v. fig)
Faptul că e una singură - celelalte sunt distruse - , probabil se datorează rotației + faptului că diferențele de temperatură nu sunt constante cu latitudinea. Ar merita studiat mai îndeaproape.
Profunde cunoștințe! Eu habar n-am de așa ceva. Dar apariția acestor celule Benard este explicată? Sau să înțeleg că și acestea sunt fenomene inexplicabile? Dacă sunt explicabile, atunci de ce hexagonul adus în discuție de Larry este considerat neexplicat?

M-am apucat să citesc câte ceva din linkurile pe care ni le-ai pus la dispoziție.
Abia acum am văzut postul lui Abel, mai sus. Cum de m-oi fi gândit la el?
Da, aceste celule ar putea fi o explicație dacă ele însele sunt deja explicate și dacă există o legătură directă între aceste celule și hexagonul saturnian.
Ca si in cazul lui Iacob, eu unul intrezaresc ceva in teoriile pe care le sustineti. Din pacate eu nu sunt foarte bun la fizica pentru a avea o parere autorizata. Tot din pacate se pare ca modul in care voi va prezentati teoriile e departe de rigoarea stiintifica necesara pentru a fi bagati in seama de fiziceni adevarati.
Într-adevăr, nu pot pretinde că mi-am prezentat teoriile riguros, dar nici că sunt foarte bun la Fizică. Îmi este mai ușor să-mi recunosc limitele decât să apăr o imagine pe care nu o merit. Dar sunt convins că majoritatea fenomenelor misterioase pot fi explicate cu o nouă lege de conservare, cu o mișcare elicoidală sau cu legătura dintre mișcarea unui solid și electromagnetism.