-----------------------------------
psemil
08 Noi 2015 21:39

In Memoriam Sabin Fota.
-----------------------------------
A trecut o saptamana de cand la doar 36 de ani Sabin sa stins din viata invins de o boala nemiloasa. In urma lui a ramas un un gol imens ce nu va putea fi unplut niciodata. Este acum o stea pe cerul pe care l-a iubit atat de mult...
Am pierdut nu numai un membru important al comunitatii de amatori astronomi din Romania dar si un prieten. Sabin si pasiunea sa pentru astronomie si fotografie ne-au inspirat de-a lungul anilor. A fost un profesionist desavarsit ce si-a dovedit valoarea, fotografiile sale deep sky remarcandu-se prin culori si contrastul spectaculos. Talentul lui este o inspiratie pentru multi dintre noi si va ramane un reper pentru cei ce isi vor indrepta telescoapele inspre cerul instelat...

As vrea sa vorbim aici nu despre cum a plecat Sabin Fota ci despre cum a trait...
Am petrecut impreuna nopti pe varful muntilor, Semenic, Godeanu, Muntele Mic, am fost martorii unor evenimente astronomice rare ca si tranzitul lui Venus si am dezbatut tehnici de captura si procesare la primele 2 intalniri astronomy.ro de la Lisa.
Plin de viata si cu un bogat simt al umorului, la una din ultimele noastre intalniri cand i-am adus "Premiul Secund National de Astrofotografie" 2015 SARM, a glumit spunand ca: "Mai mult mort decat viu, tot am ridicat premiul deasupra capului".
Pe noi ne lega o prietenie de aproape doua decenii ...

Voi posta aici fotografii cu tema astronomica facute de Sabin de-a lungul anilor.