-----------------------------------
URANUS7
08 Noi 2015 22:19

DSO la primii mei pasi. :)
-----------------------------------
In intentia de a-mi cunoaste bine camera racita QHY8 Pro (6 Mpixeli) dar si pentru a face primii pasi in prelucrari DSO, am inceput sa fac diverse teste care tin atat de captura cat si de prelucrarile specifice. Nu avem pretentii mari la o camera tip Bayer (no narrow band ) dar pana la achizitionarea unei camere mono racite, serioase, voi cauta sa ating limitele acesteia, pe care o am.
Prelucrarile se invata cel mai bine la capturile slabe calitativ (dupa experienta mea anterioara) ;)  asa ca le voi face deocamdata din balconul meu, suficient poluat de lumina orasului. :)

Setup-ul:
Tele Vue 101 IS  F/5.4 APO, camera bayer Qhy8 Pro, luneta de guiding LUNATICO EZG-60 cu camera de ghidaj QHY5 II L si montura EQ6 .

Folosesc softul PHD2 pentru ghidaj si softul Bahtimov_Grabber pentru focalizare. 
Am inceput cu un obiect mai usor de capturat, clasicul M27. :)
8x150 s lights si  8x150 s  darks, prelucrand cu DSS , PixInsight si Photoshop.

Aici aveti intreaga imagine obtinuta dupa prelucrare:

https://www.flickr.com/photos/43926774@N06/22830641296/in/dateposted/

Din ea am scos doua crop-uri prelucrate fiecare diferentiat, pe care le voi posta mai jos.
Deasemeni, voi posta si o imagine care va defini conditiile in care am facut capturile.

 Micile imperfectiuni ale stelelor se datoreaza, cred, vibratiei planseului pe care am tot patrulat in timpul ghidajului + cetzei care a blocat pt timpi scurti ghidajul. Deocamdata flattener nu am folosit. :)