-----------------------------------
milanpicard
11 Noi 2015 12:08


-----------------------------------
Multumesc pentru raspuns! 
Domnul de la Starmax mi-a zis ca maxim 5-6mm pot sa folosesc, ca la 4 deja e aberatie, cum am mai spus asta. Daca imi cumpar un Barlow, si ajung la 3mm de la 6, nu ar fi prea mult pentru telescopul meu? As mai putea vedea k lumea? Sau cu ocular? M-ar interesa mult sa am magnificare pe la 175, avand in vedere ca am doar 108 acum. Dar ar mai suporta telescopul meu, zici?
Si as avea o intrebare si cu barlow-uri. La Starmax de ex. este de vanzare barlow sky watcher la 190 lei,, de 2x, e cel mai ieftin. Mai este la vreo 400 si ceva, care zicea domnul ca e mult mai bun, si ca trebuie sa fie de calitate. Dar Eu nu pot da atatia bani. Si nici nu mi-a recomandat sa iau barlow, a zis ca mai bine oculare ar trebui sa cumpar. Deci, ala de 190 nu merita? Sau sa incerc sa cumpar de la cineva de aici de pe site? Barlow sau ocular? Mi s-a spus ca barlow doar face imaginea mai mare, nu da multe detalii, deci Jupiter poate se va vedea doar ca un disc luminos mai mare. Asta nu mi-ar merita. Any thoughts?