-----------------------------------
Devastator92
04 Dec 2015 00:22

Achizitie SkyWatcher 200/1000 incepator!
-----------------------------------
Salut dragi colegi sau vitori colegi. A inceput sa-mi placa astronomia de cateva luni bune, toata viata m-am simtit atras dar acuma la 23 de ani mi-am dat seama ca vreau sa observ, nu doar sa citesc pe net si sa ma uit la documentare. Am avut un telescop skywatcher 130/900 de care am fost foarte dezamagit, cu ocularele care venea, de 10 si de 25, abea se vedea jupiter foarte micut, am reusit sa vad nebuloasa din Orion dar mai mult o pata si conditile cerului erau bune, plus ca montura era eq2, o jucarie. Stau intr-un sat apropiat de un orasel mic. Acum vreau sa cumpar un skywatcher 200/1000 heq5 (cel albastru) cu urmatoarele accesorii:
ocular super plossl 10mm, ocular super plossl 25mm, Barlow ed 3x si cateva filtre GSO. Vreau sa-mi dati o parere, o sa fie o diferenta considerabila intre acesta si cel care l-am avut? Ocularele sunt bune? Ar mai trebui sa cumpar ceva pe langa astea? Pe vitor cu un DSLR si motoras pot incepe astrofoto (nivel incepator)? Astept pareri si opinii. Va Multumesc!