-----------------------------------
starbuck
06 Dec 2015 22:53


-----------------------------------
Faina captura, semnal ai suficient dar conform zgomotului mare dupa cum spuneai reducerea lui se pare ca a fost cam intensa, a cam blurat imaginea. Cred ca poti incerca si la ISO 400. Am avut Canon 1000D predecesorul lui 1100D din aceeasi clasa entry-level si zgomotul avea o variatie destul de mare intre ISO 400 si ISO 800. Ce sa mai zic, la ISO 1600 parca era nisip colorat. Nu e tocmai workflow-ul tipic dar poti sa faci prima data resize-ul la dimensiuni mici si abia apoi sa reduci zgomotul dar intr-o masura mult mai mica. Nu stiu cum e cazul la tine dar parerea mea este ca merita reducerea zgomotului activata din aparat pentru fiecare frame chiar daca dublezi timpul de captura. Chestia asta isi face treaba mai bine decat orice dark frame tras la nu stiu cate intervale de timp, iti pot spune din proprie experienta. In plus daca tragi in format RAW poti folosi aplicatia free PixelFixer inainte de procesare, iti va curata destul de bine banding-ul si pixelii morti ( http://www.pixelfixer.org/ ).