-----------------------------------
starbuck
07 Dec 2015 02:49


-----------------------------------
Masuratori am facut numai nivel de evaluare vizuala a cadrelor luate prin cele doua metode (reducere zgomot din aparat si dark frames) in DSS. Nu mai am cadrele respective, stiu ca am facut teste multe la vremea aceea si rezultatul a fost dupa cum spuneam in favoarea metodei cu reducerea zgomotului din aparat. Expunerile au fost din cate mi-aduc aminte intre 15 si 30 de secunde (fara ghidaj) la ISO 800 si ISO 1600. Explicatia e simpla: DSLR-ul aplica reducerea de zgomot tot cu un dark frame cu marele avantaj ca acel frame e luat imediat dupa captura si pastreaza in mod cel mai fidel pattern-ul de distributie al zgomotului pe senzorul foto spre deosebire de dark frame-urile luate la intervale mai mari de timp. Master dark frame-ul va fi astfel mai eficient daca va contine distributia zgomotului cea mai apropiata de cea a light frame-urilor deoarece aparatul are regimuri de incalzire diferita a gridului care delimiteaza photosite-urile senzorului (ceea ce genereaza de fapt zgomotul termic) in cadrul expunerilor.