-----------------------------------
starbuck
08 Dec 2015 14:36


-----------------------------------
@starbuck:
Au testat altii inainte daca nu-l crezi nici pe cmatei.
Sau te pomeni ca toti sunt prosti.

Nu am spus ca nu-l cred pe cmatei sau pe altii. Am propus numai o metoda alternativa, in nici un caz nu contest validitatea metodei cu dark frame-uri capturate separat. Se vede ca nu citesti de la inceput topicul, altfel ai fi vazut ca am precizat acest lucru.


Why is my 6D Long exp. noise reduction giving MORE noise? (pics inside) 

Un caz defectuos pe care l-ai gasit nu e deloc reprezentativ chiar daca imi dau seama cu cata ardoare l-ai cautat. :)
  

Vezi si aici: 
Signal to Noise: Understanding it, Measuring it, and Improving it (Part 1) 
If you don't collect enough darks, you're going to inject noise into the light frames when you pre-process the images. Any deviation in your dark stack from that expected value of the dark current for each pixel means you'll be injecting that difference into each of your lights.

Sau aici:
Once you get to a more advanced level in your astrophotography experience, you will definitely want to turn in-camera long-exposure noise reduction off. You will do better by shooting a series of dark-frame exposures yourself that you can use later in a more sophisticated way in calibrating the light-frame images.

Daca ai fi avut macar notiuni de baza despre formatul RAW ai fi stiut ca este o colectie de metadate ce refera informatiile procesate din senzor in blocuri de date in vederea constructiei imaginii. In cazul activarii reducerii de zgomot din aparat dark-frame-ul este de asemenea stocat individual si poate fi vizualizat separat in cadrul aplicatiilor care citesc corect acel format (pentru ca nu toate aplicatiile citesc corect fisierul RAW avand in vedere multitudinea de formate in functie de producator). Cine proceseaza capturile in format JPG din considerente de timp de procesare sau spatiu pe disc pierde destul de mult din potentialul de prelucrare al aplicatiilor care fac stacking si care recomanda de departe formatul RAW din motive deja evidente. Deci dark frame-ul separat exista oricum si in acest caz cu conditia sa se captureze in format RAW iar post-procesarea isi va urma cursul normal. Aplicatiile care fac stacking stiu sa extraga acel dark-frame din RAW sau cel putin aplicatiile care pretind ca stiu sa faca acest lucru. In caz contrar dark frame-urile pot fi extrase manual si furnizate astfel in continuare.