-----------------------------------
cmatei
08 Dec 2015 16:37


-----------------------------------
Folosesc RT ocazional, cand mai fac fotografie de zi, pot doar incarca un dark de pe disk (canon insa). Poti sa dai un exemplu edificator in care extrage dark frame dintr-un NEF ? Las la o parte faptul ca dcraw (care sta la baza decodarii de fisiere RAW in majoritatea aplicatiilor de genul asta, nu numai RT) nu stie asa ceva, poate mi-a scapat mie...

Daca developarea ai facut-o cu aplicatia Canon DPP atunci nu pot crede acest lucru pentru ca am folosit-o de multe ori cu fisierele RAW de la Canon 1000D iar rezultatul era conform asteptarilor privind NR

Sa ne intelegem: LE NR functioneaza, eu nu sustin contrariul. Motivul pentru care scazi dark e sa elimini "zgomotul" termic. Ca sa fie mai usor de inteles, hai sa-l numim semnal nedorit care se suprapune peste imagine, si de care vrei sa scapi. E dependent de temperatura si timpul de expunere si daca astea nu se schimba, are aceeasi valoare in light si in dark (asta e teoria). Din pacate, Acest zgomot se adauga la imaginea ta cand faci in-camera NR, nu curentul termic, pe care-l scazi si obtii o imagine mai curata per ansamblu.