-----------------------------------
achy1978
15 Dec 2015 23:47


-----------------------------------
Cum vad eu problema (&#537;i poate gre&#537;esc aici), pentru ca nu lucrez cu dithering deoarece echipamentul meu este asa de "prost" încât nu este nevoie &#537;i,  mai mult de atât,  utilizez &#537;i un senzor CCD monocrom (care este mai pu&#539;in sensibil)

În schimb, dacă vorbim despre senzori color &#537;i despre monturi "high-end", problema se schimba pu&#539;in deoarece aceste monturi sunt capabile sa urmărească ore întregi un obiect fără sa se deplaseze nici măcar un pixel. Datorita matricei RGB din senzorii color, la stacking-ul cadrelor trase &#537;i nedeplasate ,  se va forma un fel de "pattern" în imaginea finala (canfd utilizam DSLR-ul am observat acest lucru), &#537;i se prezenta ca un u&#537;or zgomot de imagine. Filtrele aplicate la stacare nu le elimina pentru ca probabil, erau considerate detalii si astfel erau consolidate in imaginea finala. Deplasarea mecanica (dithering) va genera formarea aceleia&#537;i imagini într-o geometrie diferita pe matricea RGB, care la stacking-ul final nu se mai cosolideaza.

Eu cam asa vad problema ... dacă gre&#537;esc,  va rog sa ma corecta&#539;i.