-----------------------------------
Ovidiu M. 
22 Dec 2015 06:25


-----------------------------------
Fii bucuroasa! Eu am doi stalpi coliniari cu ochii mei, la acelasi nivel cu ochii mei (etajul 1), exact pe campul meu vizual...deci este o chestiune masochista in ce conditii observ eu. Imi asez telescopul (exact ca al tau, numai ca tubul este un pic mai mic, de 150mm) pe o masuta pentru ca marginal, la milimetri sa pot face miscarea pe alt). Am probleme de seeing cumplite generate de balcon, blocul propriu, blocurile celelalte si atmosfera :) Isint that great? Chiar si asa tot merita...In seara aceasta am vazut nebuloasa Orion foarte frumoasa, mai multa nebulozitate cu vedere directa decat acum 2 seri, un fel de galactic stargate cu niste alieni (vreo 4 stele vizibile la mine) la intrare :). 
Vezi ca nu este ceva izbitor, un alburiu doar care capata contururi mai definite cu vedere indirecta, adica iti plimbi atentia vizuala usor pe langa obiectul studiului. Iti recomand si un binoclu pentru orientare pe cer, un 7x50 ar fi minunat. Eu am 10x50 dar la 10x deja pentru un incepator magnificatia este cam mare si risti sa te pierzi in jungla stelara.