-----------------------------------
hardstyle
27 Dec 2015 18:51

Firstscope pentru DSO
-----------------------------------
Buna din nou!
Am avut mai multe in cap in ultima vreme insa m-am hotarat sa "fac pasul"  si sa imi iau primul telescop. El va fi folosit in special pentru dso,mai ales galaxiile. Bugetul ar fi de MAXIM 850 de lei.
Asa ca am cateva variante(doua  :lol: )
Un Heritage 130p nou sau am mai vazut ceva pe la anunturi un 1500/1200 pe eq3. 
Adica f5 si f8.
Nu stiu mai nimic despre lumea asta a telescoapelor. O singura data am vazut unu pe la Metro acum cativa ani. :|
Deci care ar fi mai bun pentru dso ,in special galaxiile? Am inteles ca cele cu focala mai mica "fast scopes" sunt mai bune pentru aceasta,iar cele cu focala mai mare pentru planete (care m-ar tenta si el,mai ales Saturn "sunt capricorn" )
Am inteles ca apertura mai mare castiga...dar nu sunt sigur. Eu cel mai mult urasc colimarea. La reflectoare trebuie facuta periodic. nu am colimator  nici nu cred ca voi avea dupa aceea deoarece raman fara bani  :lol: 
Astept sfaturile voastre. Poate intre timp mai apare ceva .


P.S: ma scuzati ca am deschis atatea topicuri ,dar eram foarte indecis. Acum raman la telescop 100%
P.S 2: stau la tara asa ca cerul nu cred ca ar fi o problema. mai exact stau pe strada [url=http://www.lightpollutionmap.info/#zoom=14&lat=6099030.20371&lon=2897176.13361&layers=0BTFFFFTT] asta. si daca ma duc  cam la 200m in spatele casei se pare ca nu am LP deloc.