-----------------------------------
StarChild
08 Ian 2016 15:39


-----------------------------------
na ca am mai invatat si eu niste chestii noi odata cu joaca asta dea "dintele albastru".

Revenind la SynScan HandController, si GPS...  am gasit in protocolul [url=http://www.celestron.com/media/795779/1154108406_nexstarcommprot.pdf]Celestron Nextstar ca daca trimiti comanda 'w' la controller, acesta iti raspunde inapoi printr-un sir de date (binar sau ascii? ) care contine coordonatele, data, ora, fusul orar, DST.

Intrebarea la SkyWatcher, care e comanda echivalenta? Sau cum pot obtine info astea de la SynScan?
Am trimis 'w' la SynScan, si a raspuns inapoi '-- #' ... desi era setata locatia si toate cele, am facut si alinierea.

Mi-am mai zdrobit niste neuroni azi noapte cu chestia asta, si in loc sa ma chinui sa setez coordonate si prostii dintr-un soft (asta doar daca programatorii aia au chef sa implementeze), cred ca e mai usor sa citesc de la SynScan informatiile alea si sa le trec la Locatie in softul respectiv (desigur, din nou, daca au chef programatorii aia sa implementeze). ideea e sa am ACELEASI coordonate si in montura si in soft, acelasi fus orar, acelasi DST, tot la fel, ptr a fi sigur ca nu ai coordonate/setari diferite intre montura si soft...

Deci... comenzi SW SynScan ptr a obtine setarile de locatie si timp ?  :roll: