-----------------------------------
Ovidiu M. 
12 Ian 2016 23:05


-----------------------------------
Ca sa pun un subiect si un predicat topicului, am intrebat de hyperion deorece intentionam sa-mi reformulez selectia de oculare si sa trec pe oculare widefield dar pe 1.25 inch , inclusiv cel de 25mm intrucat vreau sa utilizez si ceva filtre. Initial am zis sa merg pe un Hyperion de 24mm si pe un ocular de calitate medie 11mm 82 grade, insa mi-e teama ca raman si fara plaja focala bine acoperita si cu oculare de calitatea carora s-ar putea sa nu fiu pe deplin multumit; iar alte oculare de calitate widefield foarte curand nu se poate.  

 In concluzie, m-am decis sa-mi fac o selectie de plossl Vixen NPL cu urmatoarele focale: 32mm, 20mm, 15mm, 10mm si-n cap Celestron Ultima 7.5mm. De ce Vixen NPL? Pentru ca am citit numai de bine de ele, eu insumi sunt foarte multumit de cel de 10mm si este cel mai solid construit din toate pe care le am. Pana-mi voi  permite oculare widefield de top cred ca cel mai intelept este sa raman in zona plosslurilor.
Multumesc pentru toate punctele de vedere avizate....sau si neavizate dar bine intentionate;)