-----------------------------------
Octav
21 Ian 2016 23:47

Salutari de la un amator neinitiat, inca:D
-----------------------------------
Salutare stimati astronomi!

Ma bucur foarte mult sa aflu de existenta acestui forum, deoarece nimeni din cercurile mele de prieteni nu are vreo tangenta cu astronomia :( 
Numele meu este Octav, si locuiesc in Bucuresti...un oras plin de poluare de toate felurile :( 

Prima oara cand am vazut un corp ceresc printr-un obiectiv, a fost in 1999 sau 2000, cand, printr-un vechi teolodit Jena NI 030, am vazut Luna, intr-un mod care si in ziua de azi ma bantuie!
Uriasa! Puteam distinge creterele, vaile, diferentele de culoare etc. Am fost fascinat!
Insa din pacate, la atat s-a rezumat experienta mea in astronomie.

Dupa multi ani, prin 2013, cu ocazia unei eclipse lunare, am zis sa scot vechiul teolodit, si impreuna cu prietena mea, sa ne uitam la luna.
Cand...surpriza...parca nu mai era asa de mare, luna, parca detaliile nu mai erau ca in urma cu 13-14 ani. 
Oarecum dezamagit, am dat uitarii acel moment, pana in urma cu cateva saptamani, cand m-am decis sa incerc din nou sa regasesc fascinatia de acum 17 ani.

Momentan inca sunt in cercetari, in cautarea celui mai potrivit telescop, incercand sa aflu cat mai multe despre astronomie, dar sunt sigur ca la un moment dat, ca orice amator neinitiat, o sa va cer niste pareri :D

Inca o data, va salut, si numai de bine!

P.S. Va atasez o poza cu primul meu obiectiv astronomic :D