-----------------------------------
petrica marin
28 Ian 2016 18:28

Constructie sau achizitie
-----------------------------------
Multumesc Valy,pentru raspunsul atit de promt cit si pentru incurajari si sfaturi.Pentru preferintele mele dobsonul iese din discutie pe moment si nu numai pentru portabilitate si tot ce implica un reflector cit si pentru faptul ca daca voi fi virusat cu acest "microb"poate va merita mai tarziu o investitie in acest sens.Ma repet si spun ca mai atractiv mi se pare un refractor pentru un incepator ca mine si cu foarte putine cunostinte de astronomie si am pomenit de acele refractoare de 102 pentru ca nu as vrea sa fiu dezamagit de la inceput si sa constat ca si pasiunea scade.Cat despre obiective,cunosc situ-rile respective si am vazut ca cele care m-ar interesa sunt la fel de scumpe cit o luneta fara montura.Deocamdata ma voi rezuma la vizual dar cine stie mai tirziu poate voi dori sa fac si poze prin telescop.Am uitat sa mentionez ca deja detin un focuser pe 2"cu cremaliera si continui sa urmaresc rubrica vinzari zilnic,poate apare ceva.Poate mai primesc ceva informatii despre acromatele scurte mai potrivite cred la ce imi trebuie mie.