-----------------------------------
claudiu daniel
28 Ian 2016 22:36


-----------------------------------
O solutie mai mobila ar fi cum am facut eu pentru obiectivul dslr-ului : doua rezistente de resou de 1500w puse in serie si alimentate de un acumulator de bormasina de 14,4 v 2,6 ah  , infasurate in jurul obiectivului (rezistente, fiecare in parte , infasurate cu un strat de banda scoci pentru ca nu am gasit tub termocontractil). Dupa infasurare rezistentele se acopera cu un manson de izolatie de parchet (fonica din cate stiu , termo dupa unii dorei instalatori de parchet)

 Inainte de rezistente am facut din acumulatorul de 14,4 v sursa de alimentare pentru dslr , am desfacut acumulatorul si am pus priza la 7,2v , rezultand doua celule de 7,2v 2,6 ah; revenind la treaba cu rezistentele ,  printr-un test in casa am vazut ca 7,2 v creeaza o diferenta de temp de vreo 7 grade celsius  

Testul afara la -8 grade l-am facut cu obiectivul dslr pus intr-o cutie facuta din polestiren extrudat (in care intra cu tot cu dslr , practic o cutie patrata din care iese parasolarul obiectivului ) , in cazul asta rezistentele alimentate la 14,4v generau 21 de grade , masurate cu un senzor de temperatura de la un termometru auto cu senzor extern , o diferenta prea mare , cred ca 7,2 v sunt suficienti , infine cred ca si cutia din polistiren e o complicatie , am zis ca in putinul timp cat o sa-l folosesc  sa fie protejat dslr-ul de frig si umezeala 

Cred ca o sa fac un test si pe cautator sa vad cum se comporta , dar sa vina gerul si cerul senin :)