-----------------------------------
Mircea_Albu
09 Apr 2007 01:53


-----------------------------------
Mircea Albu:".... ci doar ca raspuns al unei interogari adresate unui disp aflat la bordul fiecarei avo ce survoleaza Romania sau este in raza de actiune al radarului. "
Dispozitivul respectiv aflat la bordul avioanele despre care vorbesti tu se numeste transponder.

Cunoastem suficient de bine ce-i acela un radar si e posibil sa cunoastem suficient de bine diferenta intre afirmatia "spatiul este permanent supravegheat/totul este reglementat" si realitatea, mai precis realitatea in care un obiect a existat in mod evident in spatiul aerian romanesc acum 365 zile si nici pana in momentul de fata nu s-a aflat ce a fost acel obiect.

Sau cumva ati aflat voi ce a fost la Bacau?
Presupun ca nu. Presupun bine?
Si daca presupun bine ca n-ati aflat, cum puteti sa sustineti ca intr-adevar avem un spatiu aerian extrem de bine supravegheat si stim tot ce misca? Nu este desuet in aceste conditii sa afli de la nu-sh ce general ca totul este reglementat si supravegheat, pentru orice balon trebuie aprobari ca deh e super organizata structura de detectie si cand colo afli ca de fapt n-au fost capabili sa afle caracteristicile obiectului de la Bacau. 

E ca si cum eu am un hectar de teren arabil prin care tu vrei sa treci o conducta de 10 cm diametru cu petrol. Pentru asta eu iti cer aprobari peste aprobari. Iti cer aprobare de la mediu care sa ateste ca foloseste materiale ecologice pentru teava, pentru sapaturi etc. Iti cer aprobari de la RENEL, etc. etc. 
In timp ce tu obtii aprobarile acestea deoarece eu am sustinut ca totul este supravegheat, reglementat, organizat (desi EU stiu ca nu este asa) si nu merge nimic fara asa ceva... altii trag de n-au aer conducte de 2 metri diametru la 15 metri adancime fara ca eu sa stiu ca respectivii fac asta. Aia n-au nici aprobari, sunt si la adancime prea mare ca eu sa-i pot detecta etc. Nu este desuet ca in aceste conditii (eu cunoscand realitatea) eu sa-ti mai cer aprobari si sa sustin ca totul este supravegheat si reglementat? Nu vii la mine a doua zi si-mi zici vreo doua?

Florin

Nu Neg , ca nu ai aflat ce-i acela un Radar , la fel cum nu neg cunostintele tale tehnice in domeniu, dar,..... Crede-ma ca Spatiul aerian al RO.. este safe... si nu trece nimic nesemnalat deasupra Romaniei fara ca noi sau Militarii sa afle.

In privinta celor intamplate la Bacau .... am sa ma interesez la prietenii mei de la grupa militara sa aflu despre ce este vorba si daca ei pot sa-mi de-a detalii , o vor face,.... daca nu , fii sigur ca nu-mi vor da detalii altele decat le stii si tu.

Chiar daca lucram in "Domeniu" nu aflam nici noi totul.

deci apelam si noi la canale mai putin oficiale decat cele uzuale cand vrem sa aflam ceva legat de ce se intampla in afara strict al obiectului muncii noastre.

Pana acum recunosc ca nu am auzit, sau nu m-a interesat despre subiectul respectiv, cu al unui Meteorit cazut in Ro... in apropiere de Bacau, dar daca mi-ai oferi detalii poate as putea sa aflu ceva in plus de ceea ce s-a dat la Teleu....

Ref la Baloane, ... chair ieri am vazut pe masa o aprobare de survol al unui grup de baloane deasupra Romaniei valabila cu incepere de saptamana viitoare, nu mai tin minte ziua, aprobare fara de care aceste Baloane nu pot trece peste Romania.

Indiferent ce sunt, orice aparat de zbor mai greu decat aerul si care este inmatriculat in orice tara din lume trebuie sa aiba aprobare de survol din partea tarii pe care o survoleaza..... ca-i planor, F16, sau Balon Nepilotabil, ori avion de pasageri , trebuie sa aibe asa ceva.( punct).

Nu exista exceptii in nici o tzara din lume .