-----------------------------------
Dbird
30 Ian 2016 11:39


-----------------------------------
Daniel este si probabil va ramane un perfectionist. Stiui ca este de ceva timp in cautarea Sfantului Graal al binoclurilor, in oarecare masura ca mai multi dintre noi. Problema este ca in cautarea perfectiunii tehnice, presupunand ca si exista, uitam exact esentialul, respectiv sa ne bucuram cu adevarat de frumusetea si linistea observatiilor in sine, uitam ca scopul unui instrument este pana la urma utilizarea lui si nu aprofundarea pana la dizolvare a calitatilor tehnico optice a acstuia. Stiu sentimentul caci si pe mine ma fura cateodata, si poate nici eu nu ma opresc la timp din furia tehnologica, spre dezavantajul propriului meu echilibru. Si atunci ma opresc, iau un binoclu (din acestea care nu sunt perfecte) si ma uit spre cer. Si imi umplu sufletul de liniste, bucurie si frumos. In acele momente, se disipa complet zona de neclaritate de xx% fata de margine, ideea ca daca apas cu nasul in furci, se poate defocaliza, sau ca am mai multe sau mai putine straturi antireflex... Pasiunea pentru tehnicism este frumoasa dar sa nu ne lasam prada chiar 100%.
In rest ce sa zic mai mult decat urarea noastra clasica care ar trebui folosita mai des , caci face trimitere chiar la ideea micii mele tirade:
Cer senin !