-----------------------------------
claudiu daniel
02 Feb 2016 00:01


-----------------------------------
S-a mai micsorat de atunci , era cam cat o moneda de 10 bani sa zic , dar cu forma neregulata . S-a micsorat dupa ultima noapte cu ger si cer senin in care am scos telescopul afara , dupa vreo 4 ore  era bruma pe lentila cautatorului si pe lentilele ocularelor ,nu mai zic de tub , am strans si am bagat telescopul in camera , dupa vreo jumate de ora pe oglinda erau borboane si borbonele de condens , m-am speriat un pic , aveam impresia ca daca inclin telescopul la orizontala vor curge siroaie de pe ea , trebuia sa pun telescopul pe un hol mai putin incalzit si sa-l las acolo 
Dupa isprava asta pata aia de praf s-a mai micsorat , cred ca s-a imprastiat pe o suprafata mai mare prin condensul depus 

Chestia asta cu depunerea de condens la trecerea de la frig la cald poate afecta stratul de protectie de pe  suprafata aluminizata  ? , adica mai era condens si dupa 3 ore pe 3/4 din suprafata oglinzii , n-am stat sa-l pandesc :) sa vad dupa cat timp dispare de tot pentru ca a doua zi trebuia sa plec la servici . 

Si inca ceva , trebuie pus capacul sau se lasa fara pana dispare condensul ?