-----------------------------------
claudiu daniel
02 Feb 2016 00:55


-----------------------------------
Bun , multumesc pentru lamuriri , dincolo de mitul ca spalarile dese scurteaza viata stratului de protectie cred ca si lasatul prafului pe ele are cam acelasi efect : mai mult praf inseamna atragerea de umezeala , si mentinerea ei un timp mai indelungat pe oglinda , nu mai zic de substantele care circula prin atmosfera unui oras .  

Cred ca o sa le spal mai des decat am anticipat , la vreo 20 de metri de locul de observatie am o strada prafuita , cateodata ma mai alint cu laserul verde , si vad cum raza loveste multele particule de praf in special cand adie vantul dinspre strada aia . 

Pana la prima spalare pe propria raspundere mai astept sa vad  cum se procedeaza pe viu la observatorul din oras , este in program o spalare de oglinzi la cele doua telescoape anul asta prin vara .

Bun si sfatul cu parasolarul , urmeaza sa fac neaparat unul + ca mai protejeaza si de lumina parazita .

Zilele trecute vazusem un cautator solar la unul din magazinele online , ma gandeam ca e ceva sofisticat , dar cand am vazut cat este de simplu am zis ca si ala urmeza in proiect :) nu stiu cat de des o sa-l folosesc dar e bine sa fie acolo , poate il vom folosi si la observator la sesiunile cu publicul , pare mai rapid decat centrarea dupa umbra telescopului .