-----------------------------------
Catalin
06 Feb 2016 18:09

Oculare Dobson Skywtacher 8''
-----------------------------------
Salutare, oameni buni!
Sint pe cale sa achizitionez un telescop Skywatcher Dobson de 203 mm cu distanta focala de 1200 mm. In fine, imi este foarte clar ca vreau un telescop si dupa citeva zile de documentare am ajuns la concluzia ca un  astfel de instrument clasic imi va tine companie cel putin citiva ani de acum incolo. 
El are in pachetul standard 2 oculare de 10mm si 25 mm. Evident, stiu ca nu sint cele mai bune din lume si ca cei mai multi utilizatori simt nevoia unui update. Iata de ce creez acest topic. Oricit m-as documenta, nu reusesc sa ajung la o cocluzie si de accea cer un sfat. 
Ma intereseaza sa folosesc telescopul cit mai aproape de potentialul lui si sa observ atit planete, cit si DSO (multe le pot localiza relativ usor, pentru ca, neavind acces la un telescop, le-am cautat bine cu binoclul pina acum). Sa zicem ca as mai putea investi inca 500 RON in imbunatairea opticii. CE sfatur i aveti? Ce oculare sau filtre vi se par indispensabile pentru inceput? In ce ati investi cei 500 RON, daca ati fi in cazul meu? Cu Barlow sau fara? Ce filtre? 
Multumesc mult, astept cu nerabdare sugestii.