-----------------------------------
lefmir
13 Feb 2016 17:07


-----------------------------------
Va multumesc frumos pentru interes si raspunsuri!

Am avut curiozitatea sa desfac tot capacul si, aparent,fostul-fostul proprietar a uns teflonul si toata suprafata de pe discul superior cu vaselina. Tare! :mrgreen: 
Am degresat cu whitespirit suprafetele de contact si acum ma mai inteleg cu el, se misca binisor, astept inca o seara senina sa il testez.

Inca o intrebare: cum ar trebui sa arate "side-bearings", partea de pe tub? pe o parte are o saiba mare portocalie, din ceva ce seamana a clingherit si pe partea cealalta un cerc cu gaura pe mijloc, de carton. este ok? nu am gasit in manual daca asa ar trebui sa fie. Intreb pentru ca fostul-fostul proprietar vad ca era un tip foarte ingenios si poate si-a bagat nasul si aici.

Este un sky-watcher 200/1200.  
M-am cam necajit pentru ca oglinda principala are niste zgarieturi fine, din ce mi-am putut da seama, din stergere cu ceva uscat a prafului. Nu este nimic dramatic, cred ca zgariturile sunt in lacul de deasupra, nu e luat stratul de aluminizare. 

Se vede tare frumos prin el. Am reusit sa disting si eu o dubla (Rigel), culmea, complet aleatoriu, cat il colimam.

Acum imi pare rau ca am deschis topic nou aici, puteti, va rog, sa mutati discutia asta pe topicul meu din sectiunea "who's who"?
Multumesc!