-----------------------------------
david_eco
13 Feb 2016 20:05


-----------------------------------
David

Telescopul tau e in rand cu tot ce-i bun,frumos  si modern in ATM-ul mondial,felicitari.
Pune-i un nume , o asemenea prezenta merita un nume propriu  pe deplin.

Bob Kestner , optician profesionist , ATM-ist si unul din apropiatii lui John Dobson , a slefuit oglinzi si a construit telescoape de pana la 30''.
Insa in indrumarul pe care l-a scris afirma ca ar fi putut sa se opreasca la 16 '' deoarece un asemenea telescop ofera mai mult decat poate observa omul intr-o viata.

Sa-l folosesti sanatos la cat mai multe si mai interesante observatii.

Cer senin ,Mircea 

PS: da' sa nu crezi ca scapi numai asa ...vrem rapoarte de observatii :D

Multumesc frumos domn Mircea! 

Am avut mare satisfactie la constructia mecanicii dar sunt si parti care (din ipsa de materiale necesare) ar fi putut iesi mai bine. 
Ca si nume am ales &#8221;Expresul de cer profund&#8221; dar l-am botezat mai scurt &#8221;monstruletul&#8221;

PS: Sa nu credeti ca scapati doar cu poze. Daca reusesc  sa fac ce mi-am propus de mult (Agro-turism printre altele combinat si cu observator astronomic) va trebui sa ma onorati cu acceptul de a va gazdui intr-un sejur ca pe un cavaler al cerului instelat :D 
Si chiar daca nu imi vor izbuti planurile, o cabanuta si observator tot voi avea. Asa ca... :D

David