-----------------------------------
Erwin
15 Feb 2016 01:07


-----------------------------------
Mul&#539;umesc pentru explica&#539;ii! &#536;tiu că am mai citit undeva despre utilizarea unui binoclu pe post de stereoscop dar nu mai &#537;tiu unde anume... 

Ce am mai aflat folosind dublete &#537;i un obiectiv foto de la aparatul Certo, pe un singur canal. A&#537; rezolva problema cu o pereche de dublete sau triplete acromate identice cu focala intre 10cm-15cm ca să ob&#539;in un factor de mărire &#537;i de lucru potrivite însă profunzimea câmpului nu este suficientă. Bănui că pentru a ob&#539;ine o zonă mai largă de focalizare corectă este nevoie de ceva în plus. 

N-a&#537; strica acest binoclu mic care pe timp de zi este foarte fain &#537;i bun pentru plimbările la munte, nu atârnă greu în bagaj. Însă am un alt binoclu vechi, cred că este 10x30, care a suferit stricăciuni la corp &#537;i la gulerele ocularelor din plastic, s-a &#537;i decolimat la un accident. Oare prin lungirea tuburilor obiectivelor nu a&#537; putea să apropii planul focal, să nu mai fie necesare alte lentile?