-----------------------------------
larrylart
13 Apr 2007 18:06


-----------------------------------
Oameni interesati se gasesc sigur, poate nu toti specializati in partea optica exclusiv dar si in partea electro-mecanica, structurala, alti care pot sa ajute cu procurarea materialelor, etc. - dar cu atat mai bine. 

Si da, a crea o miscare atm implica mai mult decit eforturi individuale izolate, ai nevoie de o masa critica si o structura. Sunt limite pana la care poti sa mergi singur, si din punct de vedere material si al timpului.

Marea problema insa pe care o observ eu in romania este sa aduci un grup de oameni sa colaboreze impreuna - dar ma rog, asta e, important este sa se recunoasca probleme si sa se gasesca solutii sa treci peste ele.

Dupa asta vine partea de organizare, trebui scris un plan de actiune, indetificat oameni interesati, contacte, documentatie, surse de materiale, etc.

Acum ce sa zic, un forum nu prea mi se pare adecvat ca structura pt organizarea unei communitati ATM, mai repede un site wiki sau similar. Pe forum sigur se poate discuta dar e dificil sa mentii o structura curata.


Total de acord, insa in lumea actuala s-a cam pierdut acel A (de la amator), aproape totul devine o afacere. 

Asta e oricum ai face tot la "bani" ajungi pana la urma. Chiar si organizatiile non profit au nevoie de finantare. Daca o comunitate atm in romania produce telescope cu un raport pret-calitate competitiv mie mi se pare suficient de fair. Si asta se poate regla in interior prin donatia unui procent din profit pentru sustinerea  comunitatii.

Oricum, in ciuda problemelor trebuie sa privesti optimist pt ca se poate si mai rau :) iar orice problema odata identificata se poate rezolva.

Larry