-----------------------------------
petrica marin
19 Feb 2016 21:08


-----------------------------------
Buna seara,revin iarasi in atentia d-voastra cu o noua postare si cateva noutati.
    Nu stiu daca trebuia sa deschid alt topic la alta sectiune asa ca continui aici,daca gresesc
cu ceva,un moderator sa-mi atraga atentia.
      Asadar va spuneam ca imi doresc o luneta acromata de 80/900 sau mai mare,care sa o mesteresc
eu dupa posibilitati sau eventual sa o cumpar.Ei bine,a aparut la rubrica Bazar o astfel de luneta
cu un obiectiv de 80/900,cei drept,manufacturata acasa decenta si fara pretentii.Nu am mai stat pe
ganduri si am cumparat-o mai ales ca si pretul era acceptabil,m-am gandit astfel ca voi fi mai castigat
ca voi avea cu ce sa ma uit la cer decit sa astept poate cateva luni bune pana voi reusii eu sa-mi 
construiesc una.Astazi au venit si doua oculare luate tot de pe forum,numai ca afara e innorat si nu pot sa vad nimic,.....asteptam cer senin.Luneta vine echipata cu un focuser si oglinda diagonala pe 2",iar ocularele sunt Super Barium de 10 si 25mm.Acum mai am nevoie de o montura cat mai simpla AZ
si un trepied.Eu cred ca ma va ajuta sa inteleg mai bine cum poate fi construita o luneta in vederea
unui viitor proiect ATM cat si sa capat experienta in observatii si sa invat cerul.





 Cer senin,