-----------------------------------
lefmir
20 Feb 2016 14:42


-----------------------------------
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

Dl Erwin, bine punctat. Din fabrica, monturile skywatcher vad ca nu au marginea vopsita/lacuita, ci este aplicata terminatie pe PAL chior si se umfla relativ usor; de la diferenta de temperatura imediat se formeaza condens. Dupa ce fac placa noua am de gand sa scot terminatiile si de la celelalte placi si sa le lacuiesc.
O sa incerc sa caut pe la un magazin de mobila, poate gasesc. Nu prea vreau sa incerc eu pentru ca pendularul meu e cam praf si abia reusesc cu el sa tai drept, daramite circular.

Dl Pteancu, multumesc frumos! incerc si eu marea cu degetul momentan. Dar a desena mi se pare foarte interesant pentru ca ma face sa fiu atent la detalii pe care in mod normal poate ca nu le observam. Spre exemplu la o prima observatie am vazut trapezul din M42, dar stelele noi formate nu, dar cum am stat mai mult sa ma uit la obiect, am inceput sa le disting.
Apropos, ce pot face din erecting eyepiece ca accesoriu nou?

Din pacate, ocularul de 25mm mi se pare ca imi mareste cam mult, nu imi incap pleiadele toate in campul vizual, spre exemplu. M42 este fix in centru, incadrata cam cum am desenat, poate o idee mai larg.
Sa incerc sa caut un ocular de 35mm pe format de 2"? Sau pana ma mai dezmeticesc sa raman la ocularele standard?

Va multumesc!