-----------------------------------
Jimmy2016
20 Feb 2016 21:28

Bine v-am gasit
-----------------------------------
Buna seara, si bine v-am gasit.
Ma numesc Nelutu, am 31 ani, si sunt din Alba Iulia.
Pasiunea pentru astronomie a inceput in vara anului trecut, cand am fost la munte cu cativa prieteni. Unul din acestia avea la el un binoclu, si, el fiind cunoscator, intr-o seara am iesit sa ne uitam la cer.
Era o noapte numai buna de observatii, un cer negru pe care se vedea in toata splendoarea Calea Lactee. Am fost fascinat de observatiile cu binoclul, si mi-am dorit sa ma documentez, si sa incep si eu. Am tot amanat achizitionarea unui binoclu, pana luna aceasta, cand de ziua mea am primit cadou de la sotia mea un Celestron 10-30X50. 
Nu vreau sa ma avant deocamdata la "Tunuri" de observare, vreau sa incep asa cum consider ca e corect (puteti sa ma contraziceti daca gresesc), si sa invat sa ma descurc pe harta cerului cu un binoclu, sa identific cate pot din obiectele Messier, iar apoi, cand sunt stapan pe situatie, sa trec la observatii in profunzime cu un telescop.
Dupa cum am aflat ulterior, si se pare ca nu ma ocoleste nici pe mine, in astronomie exista "Legea lui Murphy" care spune ca atunci cand nu mai ai rabdare sa incepi observatiile, cerul e innorat o saptamana. :( Efectiv, la noi de o saptamana ploua si e innorat.
Asa ca, astept caldura, cerul senin, sa merg la socri la tara si sa ies in gradina inarmat cu binoclul, planisfera, si un termos cu cafea fierbinte, si sa va pot povesti cum a decurs prima mea observatie astronomica cu binoclul.
Pana atunci, imi pare bine ca m-am putut alatura in aceasta frumoasa comunitate, si va doresc tuturor numai bine, si Cer Senin!   :)