-----------------------------------
Cosmin Iftode
23 Feb 2016 11:29


-----------------------------------
Pare foarte interesanta ce-i drept, am urmarit si eu in ultima vreme produsul (nu cu vreo intentie de a-l lua, pretul e exagerat), au postat acum deodata si Astrophotography Tutorials si Astronomy Shed unboxing si review, probabil si alte canale/blog-uri/etc, produse trimise de QHY in scopuri promotionale, deci sunt inca oarecum sceptic de recenziile astea.

Pe langa faptul ca pe plaiurile carpato-danubiano-pontice e greu de justificat pretul asta strict pentru aliniere polara, ma intreb sincer daca merita pentru oricine. Pentru vizual e prea mare deranjul pentru avantajul minim care l-ar oferi. Pentru astrofotografie oricine ar da banii astia deja are ghidaj deci poate face drift align cu PHD (sau ceva similar), de altfel sunt convins ca si dupa o aliniere cu Polemaster-ul tot ar face o verificare cu PHD pentru ca nu poti miza pe precizia unui gadget de genul asta. 

Daca vrei un inceput rapid pentru a face drift align-ul eficient mai bine dai 19 EUR pe o licenta de Align Master, acolo sunt deja utilizatori vechi care il lauda de ani de zile, chit ca are limitarile lui (ca si polemaster-ul probabil). 

In fine, poate reduce cu 5 minute din timpul investit in aliniere ? Mai mult mi se pare improbabil. Daca era 50 de dolari intelegeam, la 300...