-----------------------------------
Jimmy2016
26 Feb 2016 17:14


-----------------------------------
Multumesc, dl Erwin. Cred ca nu o sa ma deranjeze limitarile binoclurilor mele, fiindca mi-am propus ca timp de un an, pana la ziua mea de nastere viitoare, sa nu imi achiitionez un telescop (chiar daca tentatia e mare)  :lol: ,ci sa eploatez la maximum potentialul unui binoclu.
Si, inca ceva vreau sa mai eperimentez, in paralel cu 10x50 (nu o sa ii folosesc functia zoom, decat 10x sau poate maxim 15x), chiar daca pare o alegere nepotrivita, mai mult pe timp de zi, vreau sa fac observatiile in paralel cu 10x25, pentru a avea comparatie si documentatie in ideea pe care am auzit-o, si pe care o sustin, si anume ca in astronomie ca sa te bucuri de "minunile cerului" nu ai nevoie de mare lucru, ci, ca in orice alt domeniu, ai nevoie de pasiune si daruire. Eu sunt mai mult inclinat pe Uman decat pe Real (de exemplu, alte pasiuni ale mele fiind Apicultura si Acvaristica), de aceea vad mai mult in asta o apropiere de natura, o cunoastere si descoperire a ceea ce ne inconjoara decat o stiinta exacta. Si pentru asta nu ai nevoie sa stai cu ochii in soft-uri pe calculator si in carti si harti, si cifre, ci pur si simplu sa iesi sub cerul liber, sa localizezi cat mai multe obiecte si sa te bucuri simplu si sincer de ele. Atat! Asta inseamna astronomia pt mine!
Numai bine, si Cer Senin! :)