-----------------------------------
lefmir
27 Feb 2016 19:34


-----------------------------------
Buna seara!
Nu am mai scris de ceva timp pentru ca am fost ocupat cu tata cu o operatie. Am ratat alataieri seara o noapte foarte calma, numai buna pentru observatii.
Zilele astea am avut putin timp si am dus placa la taiat. Am incercat la vreo 3 ateliere care lucreaza cu PAL, insa niciunul nu taie circular. Am mers la ruda unui prieten care a zis ca o sa-l taie pe cnc. 

Si am mai mesterit un colimator cu laser. Nu este inca gata, arata cam urat, dar functioneaza. Este mk 2, primul a fost in tub de carton si era prea flexibil.
Este vorba de un tub de aluminiu de cartus de imprimanta de 30 de mm, la un capat am pus un tubulet de rola de film. si in partea cealalta 6 suruburi(3 + 3 la ~120 de grade) care tin un laser de la chinezi de 5 lei. Acum urmeaza alinierea fetei la 45 de grade, sa imi bata pe centrul cercului de iesire; trebuie sa colimez bine telescopul, si pasul 2: sa aduc laserul pe centru din suruburi si, ipotetic, cand il bag data viitoare ar trebui sa imi arate abaterea, daca exista.

Revin cu poze! Si cu "erecting eyepiece", insa din cate m-am uitat nu merge modificata reversibil.
Numai bine si cer senin!