-----------------------------------
Marius.Maciu
02 Mar 2016 00:25


-----------------------------------
Am tot citit de Phillips Toucam care anii trecuti deja se gasea greu, iar acum posibil ca sunt modele mai bune de aceea va intreb pe cei care mai folositi camere webcam pt.planete ce modele actuale sunt mai bune? Nu vreau camera dedicata CCD caci sunt la inceput si incerc sa ma limitez cu investitiile pe cat posibil. Momentan am o camera web mai veche A4tech pk935 cu specificatiile din poza atasata si as dorii sa incep cu ea pe Jupiter, Saturn, Luna. Am incercat niste teste terestre, cu barlow 2x am reusit focalizare apoi am prelucrat in Registax o imagine net suprioara cadrelor din video. Dar fara barlow nu am putut focaliza deloc, ca si cum punctul focal era in alta parte. Am desurubat o parte din focuser ca sa o pot introduce mai mult dar nimic. Telescopul este Skywatcher 150/1200 NEQ3. As vrea sa pot focaliza si fara barlow ca sa pot prinde intreaga luna, cu barlow am o magnificatie considerabila...daca cineva mi-ar putea spune si cum sa o calculez. La oculare stiu cum se calculeaza dar cu camera web, fara ocular si binenteles cu obiectivul camerei desurubat, nu stiu cum sa calculez magnificatia. Camera e in forma de glob pamantesc, i-am desurubat cu atentie obiectivul, senzorul pare curat, i-am lipit cutie neagra de film de 1,25'' si ii tin "obiectivul" acoperit ca sa nu intre praf. Iar am scris mult...pe scurt: Ce modele de camere web actuale sunt mai bune? Ce sa urmaresc la specificatii?(in trecut erau CCD, acuma cica ar fi bune si CMOS, senzorul sa fie mic nu intins, si sa stie cat mai mare fps? Rezolutia?) Cum focalizez fara barlow cu webcam? Cum calculez magnificatia cu webcam?