-----------------------------------
lefmir
11 Mar 2016 14:01


-----------------------------------
Si mie mi se pare ca o experienta colectiva este benefica intr-un domeniu ca astronomia. Se mai discuta, mai sunt intrebari, cei experimentati raspund. Cumva internetul a suplinit nevoia omului de a socializa in toate domeniile astea. Pe de-o parte e benefic, pe de alta parte nu.

Nu dau ultimatum de genul: ies maine la ora 8 seara pentru ca singur nu prea vreau sa ies in afara orasului; la un moment dat voi face si asta, dar voiam sa stiu daca sunt membri dispusi sa iasa in general. Si nu imi place sa impun un loc sau o ora; mi se pare de bun simt ca lucrurile astea sa se stabileasca de comun acord. 

@Mitu Catalin. Astept cu nerabdare! Multumesc!

@David_eco. Stiu zona ca pe acolo aproximativ am iesit si eu cu amicul initial. Dealul inspre Seciu nu prea e accesibil cu masina din cate stiu, nu te-a cocosat telescopul pana sus? ca de pe langa cimitir in sus e urcus ca lumea.
m-a prins o data noaptea cu bicicleta pe acolo si intr-adevar tin minte ca cerul era negru negru. 
Intr-adevar, Sudul este poluat rau de tot, insa peste 30 de grade e in regula.

@dragos n. Intr-adevar si eu as sta mult pe acasa, ca am curte micuta, insa nu vad mare lucru pentru ca am la NE, E, SE obturat cerul de casa, inspre S este un stalp de iluminat stradal. La W e casa vecinului.  La N am un brad urias in curte si trebuie sa ma plimb in jurului lui. Deci sub cam 30-45 de grade nu prea vad mare lucru; Imi place libertatea 360de grade pe care o am pe camp, insa normal ca se sacrifica putin din comoditate. Spre exemplu saturn nici nu-l vad, nici macar la 5 dimineata acum pentru ca este casa unui alt vecin in raza lui. Similar nu pot observa Venus.
Nu-mi place sa observ fix deasupra capului pentru ca ma ia ameteala de la finderscope, cred ca de la pozitia incomoda a dobului. Bine am avut si o problema vara trecuta, dar asta e o poveste de spus la un star party. :lol:
Mie chiar mi-ar placea sa ne vedem, sa observam, ca doar suntem din acelasi oras. 

Am vorbit cu amicul meu cu care am mai iesit, el nu are instrument, si s-ar putea, daca e vremea prielnica, sa iesim sambata asta. Detalii inca nu am stabilit. Dar am zis ca nu mai stam pana la 3 dimineata. Asa ca daca e cineva dispus sa iasa, sa imi spuna aici sau pe mesaj privat o ora si un loc sau sa stabilim de comun acord. 

Ca referinta: eu am un golf 4, deci cred ca incap 2 dob-uri de 8 in el + 2 persoane(inclusiv sofer). Posibil putin inghesuit pasagerul din dreapta. asta in caz ca cineva doreste transport. Cred ca daca e vorba de dobsonul meu + refractoare, ar incapea si 3 persoane.

Sanatate si numai bine va doresc tuturor!