-----------------------------------
Dbird
12 Mar 2016 14:51


-----------------------------------
Practic prismele si corpul sunt de la un 5,3 grade dar sunt cele mai mari prisme puse vreodata de japonezi pe aceste modele copie Zeiss. In acelasi timp decuparile rotunde din port prisme (canalele de lumina efective) au de asemenea cel mai mare diametru si la intrare si la iesire dintre toate japonezele. Deci mai mari nu am gasit, si inclusiv pentru a completa kitul tot am cautat de vreo 2 ani piese :)
Diferenta de luminozitate este, dar nu spectaculoasa si grosismentul in plus de 3x totusi da detalii mai bune (atentie cum am mai mentionat, e posibil ca ochii mei sa nu mai fie atat de sensibili si pupila sa ramana pe maxim doar pe la 5 pe acolo, sau poate mai jos :(  ?).
Apoi revin si la ideea unui camp de 7,1 grade care desi mai mare decat cel de 6,8 (comparatul Bresser10x50), are mai mare efect de tub. Acest efect de tub l-am gasit la majoritatea jaonezilor 7x50 incepand de la 7 grade in sus inclusiv, mai pronuntat decat la orice japonez cu 10x si 5,3 grade in sus inclusiv.
Si ceea ce nu am accentuat la modelul prezentat este un eye-relief enorm, peste 2,4 cm.